Tuinafsluitingen in Nieuwpoort


Gratis offertes vergelijken & besparen op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Tuinafsluiting Nieuwpoort

Tuinafsluiting nodig? Een specialist uit ons netwerk in Nieuwpoort helpt je met het plaatsen of vervangen van je afsluitingen. Of je nu op zoek bent naar hekwerk, een draadafsluiting of betonnen panelen wilt gebruiken, een specialist helpt je op weg! Benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan zo snel mogelijk van maximaal 6 specialisten uit je eigen regio gratis offertes.

Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van een tuinomheining. Ook lees je meer over de prijzen en verschillende materialen.

Bespaar op de prijzen voor tuinafsluitingen

Wil jij binnenkort ook een nieuwe tuinafsluiting realiseren? Vind dan het beste kwaliteit hekwerk voor de scherpste prijzen! Via ons netwerk vraag je gemakkelijk offertes aan bij maximaal 6 bedrijven uit jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de specialist met het beste aanbod. Op deze manier bespaar je al snel tot maar liefst 40% op de kosten voor je nieuwe tuinomheining!Verhoog je privacy en veiligheid

Een stevige tuinafsluiting heeft meerdere voordelen. Allereerst is de afsluiting fijn om extra privacy in je voor- of achtertuin te creëren. Buren en voorbijgangers hebben niet langer vrij zicht in je tuin, dus je kan in alle rust doen wat je wilt! Daarnaast is een tuinomheining belangrijk voor de veiligheid. De installatie van een tuinafsluiting heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Een tuinafscheiding verhoogt de privacy in de (achter)tuin.
 • Een houten tuinomheining vergroot de veiligheid van je kinderen en huisdieren.
 • Het hekwerk vormt een extra obstakel voor inbrekers en werkt hiermee inbraakvertragend.

tuinafsluiting Nieuwpoort

Prijzen tuinafsluiting & poorten

Ben je geïnteresseerd in het vervangen van je huidige afsluitingen? Dan kun je in de tabel hieronder de gemiddelde prijzen voor de tuinomheining vinden. Een afsluiting is relatief goedkoop te krijgen, zeker als je kiest voor een draadafsluiting of kastanje afsluiting. Kastanje is al verkrijgbaar vanaf €10,- per lopende meter. Tuinschermen kosten iets meer, maar ook dit is een goedkope optie. Hiervan starten de prijzen gemiddeld rond de €25,- per lopende meter. Wil je graag een industriële uitstraling? Kies dan voor een tuinafscheiding van betonplaten. Hiervan starten de prijzen rond de €30,- per lopende meter.

Prijstabel: prijzen tuinafsluiting

Soort tuinafsluiting Gemiddelde prijs per lopende meter* Hoogte
Kastanje afsluiting (treillage) Vanaf €10,- 100 cm
Draadafsluiting Vanaf €15,- 100 cm
Tuinschermen (hout) Vanaf €25,- 180 cm
Sierhekwerk Vanaf €30,- 100 cm
Betonnen afsluiting Vanaf €30,- 180 cm
Tuinschermen (composiet) Vanaf €50,- 180 cm
Steenkorven Vanaf €150,- (inclusief de opvulling) 100 cm

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief de plaatsingskosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van afsluiting plaatsers uit Nieuwpoort.


Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in en start vandaag nog met het vergelijken van offertes!

Gratis offertes vergelijken


Prijstabel: Plaatsing van de tuinsafsluiting

Soort tuinafsluiting Gemiddelde prijs per lopende meter*
Dubbele houten tuinpoort (thermisch gehard hout) Vanaf €750,-
Dubbele houten draaipoort (tropisch hardhout) Vanaf €2.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van afsluiting plaatsers uit Nieuwpoort.

Soorten tuinafsluitingen

Er zijn verschillende soorten tuinafsluitingen verkrijgbaar. Zo kies je eenvoudig iets dat goed aansluit op je wensen. Dit geeft het ook de mogelijkheid om het hekwerk aan te passen aan de stijl van je woning. Een landelijk hekwerk past bijvoorbeeld erg goed bij een oude boerderij terwijl steenkorven bij een moderne woning erg goed tot hun recht komen. Je hebt onder meer de keuze uit de volgende afsluitingen:

 • Hekwerk
 • Draadafsluiting
 • Steenkorven
 • Tuinschermen
 • Kunsthaag

Tuinafsluiting laten plaatsen

Het monteren van een tuinafscheiding klinkt eenvoudig, maar dit moet zorgvuldig gedaan worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je nieuwe houten tuinomheining bij de eerste storm al omwaait. Een specialist zorgt ervoor dat de palen van de tuinafsluiting tot een meter diep in de grond steekt en verstevigt dit indien nodig met beton. Daarnaast houdt de vakman rekening met de wetgeving tuinafsluiting buren en kan hij je vertellen of je een vergunning nodig hebt, zodat de tuinafsluiting voldoet aan alle regelgeving. Op ikgabouwen.be kun je online controleren of een vergunning vereist is voor de nieuwe omheining.

hekwerk Nieuwpoort

Hekwerk

Bij de term hekwerk kun je denken aan metalen hekken voor en achter een woning. Vaak is het hekwerk in de voortuin ongeveer één meter hoog, terwijl het hekwerk in de achtertuin vaak tot twee meter hoog is. Hekwerk is verkrijgbaar in veel verschillende materialen en vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor sierhekwerk. Dit heeft een romantische uitstraling die goed past bij klassieke woningen.

Wil je via de tuinafsluiting nog steeds toegang tot je voor- of achtertuin, dan moet je deze combineren met speciale poorten. De vakman plaatst de poorten in dezelfde stijl als je hekwerk, zodat alles op elkaar aansluit.

Sierhekwerk en spijlenhekwerk

Sierhekwerk is in Vlaanderen erg populair. Hierbij is het decoratieve effect enorm belangrijk. Sierhekwerk bevat sierlijke vormen en unieke patronen. Dit geeft een romantische- en klassieke uitstraling. Voor wie op zoek is naar een modern hekwerk, is het spijlenhekwerk een optie. Een stijlen hekwerk is soberder en straalt eenheid en rust uit. Het bestaat uit verschillende, rechte spijlen, vaak afgewerkt met een donkere kleur.

Draadafsluiting

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een draadafsluiting. Bij een draadafsluiting maakt de specialist uit Nieuwpoort gebruik van draad. Hij bevestigt metalen palen diep in de grond en spant hier het draad tegenaan. Draadafsluiting is een voordelige keuze en is erg effectief. Voor wie meer privacy nodig heeft is het een optie op de draadafsluiting dicht te laten groeien met bijvoorbeeld klimop. Daarnaast is het ook een optie om speciale rietmatten of heidematten tegen het tuindraad te bevestigen, zodat buren en voorbijgangers niet meer de tuin in kunnen kijken. Omdat een open draadafsluiting minder wind vangt, is dit ook een goede keuze voor een winderige omgeving. Een draadafsluiting zal namelijk niet snel omvallen.

Steenkorven

Steeds vaker kiezen mensen uit Nieuwpoort voor een tuinomheining van steenkorven. Steenkorven hebben een luxe uitstraling en zijn erg effectief, maar wel relatief duur in aanschaf. Steenkorven bestaan uit een korf, gevuld met stenen of grind. Dit heeft een unieke uitstraling die door veel mensen geliefd is. De korven zelf zijn relatief voordelig in aanschaf, maar de vulling ervan is een stuk prijziger. Als je de steenkorven laat vullen door de specialist uit Nieuwpoort, dan zul je merken dat hij eerst de grotere stenen met de hand vult. Deze plaatst hij aan de zichtzijde van de korf. Hierna vult hij de rest van de korf vaak met kleinere stenen of grind.

tuinomheining Nieuwpoort

Tuinschermen

Ben je op zoek naar een goedkope optie, dan is de plaatsing van tuinschermen geschikt. Tuinschermen zijn kant en klare houten schermen die je tegen de palen van de tuinomheining bevestigd. Tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten. Zo kun je kiezen voor houten tuinschermen die aan de bovenkant rond zijn, maar voor een modern uiterlijk is het ook mogelijk te kiezen voor een recht tuinscherm. Bij houten tuinschermen kun je kiezen uit verschillende houtsoorten:

 • Hardhout
 • Grenen
 • Vuren
 • Naaldhout

Kunsthaag

Geniet je zo graag van de natuur? Dan is het een optie om een haag te plaatsen als tuinafscheiding. Het nadeel hiervan is dat een haag aardig wat onderhoud vereist. Specialisten installeren daarom steeds vaker een kwalitatieve kunsthaag. De kunsthaag groeit niet, hoef je niet te snoeien en blijft het hele jaar door groen. Er zijn verschillende manieren om een kunsthaag te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kunsthaag op een mat. Dit zijn kant- en klare matten die je rechtstreeks tegen de tuinomheining kan aanbrengen. Het voordeel hiervan is dat het resultaat van de kunsthaag erg natuurlijk is. Een andere optie is een kunsthaag op een rol. Specialisten kunnen deze kunsthaag opspannen, waardoor je geen draagconstructie, zoals een bestaande tuinafscheiding nodig hebt.


Tuinafscheiding in Nieuwpoort nodig?

Maak gratis gebruik van onze service en vind jouw vakman.


Materiaalsoorten tuinafsluiting

Als je kiest voor een tuinafsluiting voor je tuin in Nieuwpoort, dan heb je de keuze uit een ruim aanbod aan materialen. Het materiaal is een belangrijke invloed op de uitstraling van het totale plaatje, daarom is het belangrijk om iets te kiezen dat goed bij het karakter van de tuin én de woning past. Kastanjehout heeft een erg natuurlijk karakter dus hekwerk van hout past goed bij natuurlijke tuinen. Als je juist liever iets wilt wat moderner is , dan is ook kunststof een optie. Dit heeft nauwelijks onderhoud nodig en gaat lang mee. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld:

 • Hout
 • Beton
 • Kunststof
 • Composiet

houten afsluiting in Nieuwpoort

Hout

Hout heeft een natuurlijke uitstraling die bij veel mensen in Nieuwpoort geliefd is. Wel vereist het iets meer onderhoud dan andere materialen. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, voor afsluitingen van de tuin is vooral kastanje erg populair. Kastanjehout is te vergelijken met eikenhout qua kleur. Kastanje is licht- tot donkerbruin. Omdat kastanjehout een stuk lichter in gewicht is, is dit makkelijker te verwerken. Hierdoor is kastanje een erg geschikte keuze voor een afrastering.

Beton

Het is ook een optie om een betonnen omheining te installeren. Een betonnen afsluiting is erg sterk en heeft een industriële uitstraling, die goed past bij moderne woningen in Nieuwpoort. De meest traditionele optie is een betonnen omheining met behulp van grijze betonplaten. Een betonplaten omheining vereist maar weinig onderhoud. Je kunt er ook voor kiezen om betonplaten te combineren met andere materialen. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen afsluiting in combinatie met een houten scherm.

Kunststof

Ben je op zoek naar een tuinomheining die weinig onderhoud vereist en lang meegaat? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van kunststof. Kunststof is voordelig in aanschaf, waardoor dit een erg budgetvriendelijke optie voor een tuinomheining is. Een populaire kunststof afsluiting is VDM-band. VDM-band is een soort vlechtband dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld hekwerk of een draadafsluiting ondoorzichtig te maken.

Composiet

Een tuinafsluiting van composiet is ook erg populair in Nieuwpoort. Composiet is vaak een tuinscherm, dat bestaat uit twee verschillende grondstoffen. Voor afsluitingen is dit vaak een mix van hout of bamboe en kunststof. Een afsluiting van composiet zie je vooral in de kleuren grijs, antraciet en bruin. Wil je liever een andere kleur? Dat is natuurlijk mogelijk, vraag een specialist uit Nieuwpoort dan om advies.

tuinpoorten Nieuwpoort

Tuinpoorten Nieuwpoort

Nadat je een tuinafsluiting hebt uitgezocht, is het ook belangrijk om een tuinpoort te kiezen. De poorten vormen de toegang voor je tuin. Net als dat er de keuze is uit veel verschillende afsluitingen, heb je ook de keuze uit verschillende poorten. Heb je bijvoorbeeld alleen een simpele tuinpoort nodig om met je fiets naar binnen en naar buiten te lopen, of wil je graag een automatische tuinpoort die je vanuit de auto op je gemak kunt openen? Je hebt onder meer de keuze uit:

 • Houten poorten
 • Aluminium poorten
 • Metalen tuinpoort
 • Automatische tuinpoort

Tuinpoort laten plaatsen

Net als je tuinomheining is het verstandig de tuinpoort door een specialist uit Nieuwpoort te laten plaatsen. Bij de plaatsing van een tuinpoort komt heel wat kijken. Zo moet je vooraf bepalen waar je de poorten precies wilt plaatsen, aan welke kant je deze wilt openen en uiteraard hoe breed de tuinpoort moet zijn. Zeker bij een automatische poort is het verstandig om een specialist in te schakelen.

Hoe plaatst de specialist een tuinpoort?

Houten poorten

Houten poorten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Omdat het materiaal zo gemakkelijk te bewerken is, is het eenvoudig om een tuinpoort op maat te bestellen. Kies voor een strakke, rechte tuinpoort voor een moderne sfeer of kies voor een poort met een mooie bewerking. Wil je optimale privacy? Laat de poort dan volledig dichtmaken. Het is echter ook mogelijk om een halfopen poort te realiseren. Een specialist uit Nieuwpoort kan je hierover informeren en adviseren, zodat je een poort kiest die goed bij de tuinafsluiting past.

Aluminium tuinpoorten

Wil je verzekerd zijn van een optimale veiligheid, dan is aluminium een goede keuze. Aluminium is een enorm sterk materiaal waardoor het goed tegen indringers bestand is. Tegelijkertijd is aluminium ook ontzettend licht. Dit zorgt ervoor dat de poort, hoe groot hij ook is, gemakkelijk te bedienen is. Aluminium poorten kom je vaak tegen bij bedrijven of grote, beveiligde woningen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om jouw eigen tuinafscheiding te combineren met een aluminium tuinpoort.

metalen tuinpoort Nieuwpoort

Metalen tuinpoorten

Tegenwoordig is een poort van metaal ook steeds populairder in Nieuwpoort. Dat komt omdat metaal een erg luxe en mooie uitstraling heeft. Een poort van metaal heeft een lange levensduur, en dat is één van de redenen waarom mensen in Nieuwpoort massaal voor metaal kiezen. Metaal is bovendien standaard verkrijgbaar in een aantal kleuren: groen, grijs en zwart. Het is mogelijk om metaal te verven, maar dit vereist wel een hele goede voorbereiding. Heb jij een moderne woning en houd je van strakke hekwerken? Dan is een metalen tuinpoort een uitstekende keuze!

Automatisatie

Als je alleen een poort wilt gebruiken om lopend of met de fiets naar binnen te komen, dan hoeft deze natuurlijk niet geautomatiseerd te worden. Maar wanneer je een groot, aluminium hekwerk hebt ter beveiliging van je bedrijfspand of woning in Nieuwpoort, dan wil je daar natuurlijk ook een veilige poort aan toevoegen. Kies daarom voor een automatische poort. Deze kun je op verschillende manieren bedienen. Je kunt ervoor kiezen om met een afstandsbediening de poort te openen. Een andere optie bij automatische poorten, is de installatie van een intercom. Van een afstand kun je dan bepalen of je de poort wel of niet open doet voor je gast.


Kwalitatieve tuinafsluiting nodig?

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten!


Bekende merken

Wanneer je een specialist uit ons netwerk in Nieuwpoort inschakelt voor de plaatsing van je tuinafsluiting en –poort, dan heb je de keuze uit een ruim aanbod aan merken. Een belangrijk merk is Bekaert. Bekaert. Bekaert biedt onder het merk Betafence verschillende producten aan, zoals poorten, schanskorven en andere omheiningen. Als je kiest voor een Bekaert poort of afsluiting, dan ben je verzekerd van hoogstaande kwaliteit tegen een goede prijs. Wil je meer weten over de merken? Vraag dan een vakman uit Nieuwpoort om hulp. Hij adviseert en informeert je graag over de verschillende merken. Zo weet je zeker dat de tuinomheining goed aansluit bij jouw wensen.

Voordelen tuinafsluiting specialist Nieuwpoort

 • Je bent verzekerd van goede kwaliteit.
 • Een specialist uit Nieuwpoort biedt garantie op het afgeleverde werk.
 • Je weet zeker dat de tuinomheining en tuinpoort goed geplaatst is.
 • Je bespaart jezelf een hoop waardevolle tijd en energie.

Grootste plaatsen in de provincie

Brugge | Kortrijk | Oostende | Roeselare | Waregem | Ieper | Knokke-Heist | Menen | Wevelgem | Harelbeke | Izegem |

Tuinafsluiting plaatsen Nieuwpoort

Besparen op de klus? Vergelijk gratis offertes

Heb je binnenkort een afsluiting nodig? Of wil je de huidige betonnen tuinafscheiding vervangen door een houten exemplaar? Maak dan vandaag nog gebruik van onze service! Via het offerteformulier doe je gemakkelijk een offerteaanvraag bij maximaal 6 bedrijven uit je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40% op de totale kosten! Deze service is helemaal gratis en vrijblijvend: vul dus vandaag nog het formulier in.

Start gratis offerteaanvraag!