Tuinafsluitingen in Avelgem


Gratis offertes vergelijken & besparen op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Tuinafsluiting Avelgem

Het plaatsen van een tuinafscherming in Avelgem is de beste manier om de privacy in je tuin te verhogen. Er zijn verschillende afsluitingen waar je uit kunt kiezen. Of je nu hekwerk, een draadafsluiting of tuinscherm wilt installeren, bij de specialisten uit Avelgem ben je verzekerd van topkwaliteit! Benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan gratis offertes (max. 6) van specialisten uit je eigen regio.

Op deze pagina lees je meer over de toepassingen van verschillende afsluitingen. Ook vind je hier meer informatie over de verschillende poorten en krijg je een indicatie van de prijzen.

Bespaar op de prijzen voor tuinafsluitingen

Toe aan een kwalitatieve tuinomheining? Betaal dan niet teveel! De kostprijs voor afsluitingen verschilt per specialist. Wil je verzekerd zijn van het beste aanbod? Maak dan vandaag nog gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! Vraag via het offerteformulier offertes aan bij meerdere specialisten uit Avelgem, en kies de vakman met de laagste prijs. Zo bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten!Verhoog je privacy en veiligheid

Er zijn diverse redenen waarom een tuinafsluiting een goed idee is. Allereerst zorgt dit voor extra privacy omdat voorbijgangers niet zomaar kunnen zien wat je aan het doen bent. Al met al zijn dit de meest belangrijke voordelen van een goede tuinafsluiting:

 • Een tuinafsluiting verhoogt de veiligheid op je terrein.
 • Een tuinafsluiting zorgt voor extra privacy.
 • Afsluitingen voorkomen dat huisdieren en kleine kinderen zomaar de achtertuin uitlopen.

tuinafsluiting Avelgem

Prijzen tuinafsluiting & poorten

Veel mensen vragen naar de kosten van een tuinafsluiting. De prijzen verschillen echter per situatie en per vakman. Wil je verzekerd zijn van het beste aanbod? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en kies zelf voor de specialist met het beste aanbod.

In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten. Stel dat je een kastanje afsluiting wilt. Voor een hoogte van één meter, betaal je per lopende meter dan rond de €10,-. Voor een draadafsluiting liggen de prijzen nagenoeg gelijk. Dit houdt in dat een kastanje- of draadafsluiting de meest goedkope opties zijn. Betonplaten zijn verkrijgbaar vanaf €30,- per lopende meter en kies je voor een steenkorf, houd dan rekening met een kostprijs vanaf €150,- per lopende meter.

Prijstabel: prijzen tuinafsluiting

Soort tuinafsluiting Gemiddelde prijs per lopende meter* Hoogte
Kastanje afsluiting (treillage) Vanaf €10,- 100 cm
Draadafsluiting Vanaf €15,- 100 cm
Tuinschermen (hout) Vanaf €25,- 180 cm
Sierhekwerk Vanaf €30,- 100 cm
Betonnen afsluiting Vanaf €30,- 180 cm
Tuinschermen (composiet) Vanaf €50,- 180 cm
Steenkorven Vanaf €150,- (inclusief de opvulling) 100 cm

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief de plaatsingskosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van afsluiting plaatsers uit Avelgem.


Tuinafsluiting van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Vergelijk offertes en kies de vakman uit Avelgem met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken


Prijstabel: Plaatsing van de tuinsafsluiting

Soort tuinafsluiting Gemiddelde prijs per lopende meter*
Dubbele houten tuinpoort (thermisch gehard hout) Vanaf €750,-
Dubbele houten draaipoort (tropisch hardhout) Vanaf €2.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van afsluiting plaatsers uit Avelgem.

Soorten tuinafsluitingen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten afsluitingen, materialen en afmetingen wanneer je op zoek bent naar een geschikte tuinafsluiting. Welke tuinafsluiting het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je een terrein bijvoorbeeld extra beveiligen tegen inbraak, dan is een stevig hekwerk misschien de beste keuze. Wil je juist meer privacy in je eigen achtertuin, dan ligt de keuze voor een tuinscherm juist voor de hand. Voor een moderne sfeer is een steenkorf een uitstekende keuze en als je juist iets klassiekers wilt, dan is een kunsthaag of sierhekwerk een optie. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld:

 • Hekwerk
 • Draadafsluiting
 • Steenkorven
 • Tuinschermen
 • Kunsthaag

Tuinafsluiting laten plaatsen

Wil je graag een tuinafscheiding voor meer privacy in de achtertuin? Of wil je het terrein graag beter beveiligen? In beide gevallen is het verstandig om de plaatsing van de tuinomheining uit te besteden aan een vakman. Hij houdt rekening met de Wetgeving tuinafsluiting buren en zorgt ervoor dat jouw hekwerk veilig en stevig staat. Wil je weten of je een vergunning nodig hebt? Dit kun je online gemakkelijk controleren op ikgabouwen.be.

hekwerk Avelgem

Hekwerk

Een veel voorkomende afsluiting is in Avelgem het hekwerk. Kenmerkend van hekwerk is dat het doorzichtig is. Er wordt gebruik gemaakt van spijlen of tuindraad, waardoor er altijd nog zicht is op je voor- of achtertuin. Hekwerk is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kun je voor de voortuin kiezen voor een lager hekwerk om je terrein af te sluiten. Veel mensen kiezen hier voor sierhekwerk, dat een klassieke uitstraling heeft. Wil je graag een stevig hekwerk ter beveiliging van je terrein of bedrijvenpand? Kies dan voor een hekwerk van ongeveer 2 meter hoog. Vanwege het materiaal is het hekwerk enorm sterk en goed te beveiligen met een automatische poort.

Sierhekwerk en spijlenhekwerk

Geïnteresseerd in hekwerk? Dan heb je onder meer de keuze uit sierhekwerk of een spijlenhekwerk. Een spijlenhekwerk ziet er strak en recht uit. Deze biedt een goede bescherming en is moeilijk te doorbuigen. Een sierhekwerk is verkrijgbaar in verschillende modellen. Met sierlijke vormen en spijlen vormt het een decoratief onderdeel van je voor- of achtertuin.

Draadafsluiting

Heb jij vanuit je achtertuin een prachtig uitzicht over het water of de weilanden? Dan is het zonde om je achtertuin helemaal dicht te bouwen met een gesloten hekwerk. Wil je het uitzicht behouden maar toch de veiligheid vergroten, kies dan voor een draadafsluiting. Bij een draadafsluiting maak je gebruik van draad. Vaak is dit draad van ijzer of een ander metaal, waardoor de draadafsluiting erg stevig is. Een draadafsluiting is bovendien één van de voordeligste opties die er zijn. De meest standaard optie is de standaard draadafsluiting. De vakman spant het draad tegen de palen. Wil je een stevigere tuinomheining? Kies dan voor een draadafsluiting met bovenbuis. Andere opties zijn een draadafsluiting met betonplaten of de plaatsing van draadpanelen.

Steenkorven

Steeds meer klanten uit Avelgem kiezen voor een tuinomheining van steenkorven. Steenkorven kun je in de achtertuin gebruiken, met een hoogte van ongeveer 2 meter, maar ze zijn ook erg geschikt om een lagere afsluitingen mee te creëren. Tuinkorven bestaan doorgaans uit twee materialen: allereerst de korf en ten tweede het grind of de sierkeien die in de steenkorven zitten. Steenkorven hebben verschillende voordelen:

 • steenkorven zijn sterke en stabiele afsluitingen;
 • ze hebben een hele lange levensduur;
 • ze vereisen geen onderhoud;
 • en ze bieden veel privacy in huis.
Het enige nadeel is dat steenkorven vrij prijzig in aanschaf zijn. Wat steenkorven ongeveer kosten is grotendeels afhankelijk van de vulling die je hiervoor gebruikt.

tuinomheining in Avelgem

Tuinschermen

Als je op zoek bent naar een goedkope manier om een tuinomheining te creëren, overweeg dan om tuinschermen te laten monteren. Een tuinscherm is eveneens verkrijgbaar in verschillende materialen, maar vooral houten tuinschermen zijn populair. De installatie van schermen is relatief simpel. De vakman plaatst eerst de houten palen diep in de grond, zodat deze stevig staan. Daarna bevestigt hij de schermen hier tegenaan, zodat de tuinomheining helemaal dicht is voor buitenstaanders.

Tuinschermen bieden enorm veel privacy, omdat deze helemaal dicht zijn. Daarbij zijn ze verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat ze ook erg decoratief zijn. Hoe lang de houten schermen meegaan, is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort dat je hiervoor kiest.

Kunsthaag

Houd je van groen in de tuin maar wil je geen tuinafscheiding die veel onderhoud vereist? Kies dan voor een kunsthaag! Dit bootst een echte haag na, maar hoef je niet te snoeien. Een kunsthaag wordt op twee verschillende manieren gemaakt:

 • Op een kunststof mat
  Hierbij gebruik je matten van ongeveer 50×50 centimeter die je bevestigd aan de bestaande tuinomheining. Dit creëert een heel natuurlijk uiterlijk, omdat de bladeren van de verschillende matjes elkaar allemaal overlappen.
 • Op een rol
  Bij een kunsthaag op rol zijn de bladeren verwerkt in een vlechtwerk. Het voordeel hiervan is dat je ze niet hoeft te bevestigen op een bestaande tuinomheining, maar dat je ze kan opspannen.

Besparen op de tuinomheining?

Vergelijk offertes, vind de beste vakman uit Avelgem en bespaar!


Materiaalsoorten tuinafsluiting

Als je een afsluiting om je tuin wilt, dan kun je kiezen uit verschillende materialen. Op deze manier kun je altijd kiezen voor iets dat bij de uitstraling van je tuin en woning past. Houten afsluitingen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor natuurlijke tuinen en een betonnen tuinafscheiding is een goede keuze als je graag een industriële sfeer wilt creëren. Elk materiaal heeft z’n eigen kwaliteiten. Hieronder lees je meer over de verschillende materiaalsoorten. Populaire materialen zijn in Avelgem:

 • Hout
 • Beton
 • Kunststof
 • Composiet

houten afsluiting Avelgem

Hout

Hout is één van de meest gekozen materialen voor afsluitingen. Een veel gekozen houtsoort is kastanjehout. Kastanje wordt gebruikt voor de productie van schermen, houten palen en voor houten poorten. Kastanjehout is enorm sterk en erg duurzaam. Het staat bekend om de bruingele kleur en fijne nerf. Qua uitstraling is kastanje vergelijkbaar met eiken, maar omdat het gewicht een stuk lichter is, is het gemakkelijker te bewerken.

Beton

Voor iedereen die gecharmeerd is van de industriële look, is er de betonnen afrastering. Bij een betonnen tuinafscheiding maak je gebruik van betonplaten. De traditionele grijze betonplaten werden in het verleden veel gebruikt en maakt op dit moment weer een opmars in Avelgem. Betonnen platen kun je bovendien heel goed combineren met andere materialen. Betonplaten gecombineerd met houten tuinschermen zijn ook erg populair.

Kunststof

Wil je graag een hekwerk dat weinig onderhoud vereist en lang meegaat? Kies dan voor een kunststof afsluiting. Kunststof afsluitingen hebben bovendien een gunstige aanschafprijs, waardoor dit een goede keuze is voor iedereen met een beperkt budget. Veel mensen kiezen voor kunststof in de vorm van een VDM-band. Een VDM-band vlecht je door een draadafsluiting, waardoor het draad volledig ondoorzichtig wordt.

Composiet

Een ander materiaal dat je in Avelgem steeds vaker tegenkomt, is composiet. De meeste mensen kiezen voor composiet in de vorm van schermen. Hierbij worden de beste kwaliteiten van hout en kunststof als het ware samengevoegd. Zo is composiet erg duurzaam, vereist het nauwelijks tot zelfs geen onderhoud en rot of verkleurt het niet door de verschillende weersomstandigheden. Je hebt de keuze uit:

 • WPC composiet
 • BPC composiet

tuinpoorten in Avelgem

Tuinpoorten Avelgem

Wil jij je tuin graag afsluiten voor buitenstaanders dan is een tuinomheining alleen voldoende. Wanneer je zelf wel gewoon toegang tot je tuin wilt, dan is het aan te raden om een tuinpoort te plaatsen. Poorten zijn verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten. Kies voor dezelfde stijl en materiaal om eenheid te creëren.

Wanneer je op zoek bent naar poorten, laat je dan adviseren door een expert. Hij is ook in staat om je gewenste tuinpoort op maat voor je te maken. Zo weet je zeker dat de poort aansluit op al je wensen. Kies bijvoorbeeld dubbele poorten als je voldoende ruimte wilt hebben om met de auto het terrein op te rijden.

Tuinpoort laten plaatsen

Als je een tuinafsluiting laat neerzetten, dan is het ook verstandig om te kiezen voor een tuinpoort. Het is verstandig om deze door een vakman uit Avelgem te laten installeren. Zeker als jij je huis of bedrijfspand met de plaatsing van poorten wilt beveiligen. Door de montage uit te besteden aan een expert weet je zeker dat je goed beveiligd bent. Kies je voor automatische poorten, dan is de hulp van een vakman praktisch onmisbaar, zeker als je zelf geen ervaring hebt met werken met elektronica.

Hoe plaatst de specialist een tuinpoort?

Houten poorten

Kies je voor een houten tuinomheining, dan is het niet meer dan logisch dat je ook een houten tuinpoort laat plaatsen. Het heeft als voordeel dat het gemakkelijk te bewerken is. Hierdoor is het voor specialisten uit Avelgem erg eenvoudig om de poorten speciaal voor jou op maat te maken. Jij kunt dus meedenken aan het ontwerp: wil je graag een strakke en robuuste tuinpoort of kies je juist voor een iets klassiekere houten poort?

Het is wel belangrijk dat je de houten tuinpoort goed blijft onderhouden. Controleer het materiaal eens per jaar op beschadigingen en houd het goed schoon. Verven is slechts één keer per vijf tot tien jaar noodzakelijk.

Aluminium tuinpoorten

Een aluminium poort heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Aluminium is enorm sterk.
 • Aluminium is erg licht.
Deze twee voordelen zorgt ervoor dat een aluminium tuinpoort enorm gemakkelijk te bedienen is, zelfs als het gaat om een grote dubbele poort bij een bedrijventerrein! Kies je voor aluminium, dan kies je vooral voor veiligheid. Hiermee voorkom je dat buitenstaanders zomaar je terrein op komen. Aluminium is erg goed te automatiseren, waarmee je de veiligheid nog meer vergroot.

metalen tuinpoort in Avelgem

Metalen tuinpoorten

Naast hout, aluminium en kunststof is het ook mogelijk om een metalen tuinpoort te plaatsen. Een tuinpoort van metaal heeft een erg moderne en elegante uitstraling. Hierdoor is metaal geschikt als toepassing bij ieder type woning. Wil je een moderne uitstraling, kies dan voor een sobere poort van metaal. Wil je graag iets uitgesprokener, dan is het mogelijk om te kiezen voor metaal met bewerkingen. Dit is iets sierlijker en heeft een iets klassiekere uitstraling. Een nadeel van metaal is de hogere aanschafprijs. Hier staat echter tegenover dat metaal een lange levensduur heeft. Met goed onderhoud gaat metaal zelfs langer mee dan een houten poort!

Automatisatie

Automatische poorten worden in Avelgem steeds vaker geplaatst. Je vindt deze vooral bij grote, beveiligde woningen of bedrijfspanden. Door de poorten te automatiseren bepaal je zelf wie er binnen komt. Dit zorgt voor een veilig gevoel en houdt buitenstaanders beter buiten. Door het automatische systeem is de poort zonder toestemming een stuk moeilijker te openen.

Natuurlijk kun je de tuinpoort bij je eigen huis ook automatiseren. Met een afstandsbediening open je de poort gemakkelijk vanuit de auto. Als het regent hoef je dus niet naar buiten te lopen: een ideale situatie!


Meer weten over de kosten?

Vraag vrijblijvend offertes aan en kies de vakman die bij je past.


Bekende merken

Veel mensen denken dat zij gebonden zijn aan één of een aantal merken wanneer zij hun omheining laten plaatsen door één van de specialisten uit Avelgem. Dat is uiteraard niet zo! Jij hebt de vrije keuze uit vele verschillende merken tuinafsluitingen. In de praktijk zien de vakmannen dat Bekaert een populair merk is. Bekaert levert al jaren via haar dochteronderneming Betafence kwalitatieve poorten en afsluitingen. Wil jij ook een Bekaert poort of Bekaert afsluiting? Vraag een vakman uit de buurt dan om de voor- en nadelen van dit merk.

Voordelen tuinafsluiting specialist Avelgem

 • Je bespaart jezelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • De specialisten uit Avelgem bieden garantie op het geleverde werk.
 • Je bent verzekerd van goede kwaliteit.
 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een professional.

Grootste plaatsen in de provincie

Brugge | Kortrijk | Oostende | Roeselare | Waregem | Ieper | Knokke-Heist | Menen | Wevelgem | Harelbeke | Izegem |

Tuinafsluiting plaatsen in Avelgem

Besparen op de klus? Vergelijk gratis offertes

Is jouw tuinafsluiting verouderd en wil je deze vervangen? Of ben je net verhuisd naar een nieuwe woning waar nog geen tuinomheining aanwezig is? De kosten voor hekwerk kunnen per bedrijf verschillen. Wil jij ook verzekerd zijn van de beste prijs? Vergelijk dan meerdere offertes! Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk offertes aan bij maximaal 6 specialisten uit Avelgem. Vergelijk de kosten en kies het beste aanbod!

Start gratis offerteaanvraag!